tiistai 20. joulukuuta 2011

Kolesterolista ja vähän muustakin

Hui jee, radio korporaatiossa oli Tohtori Tolosen haastis . Tömäkkää asiaa. Kannattaa kuunnella. Minulle oli täysin uutta se, että jopa 700.000 ihmistä syö statiinia Suomessa. Kuvittelin määrän paljon pienemmäksi. Aiemmin kolesterolin ylärajan arvo oli 7 ja sitä on laskettu jatkuvasti yläarvon ollessa nyt 5. Pyritään kuulemma vielä alempaan lukemaan. Jolloin ihanneyläraja olisi 4.  Ihan käsittämätöntä, kun viime aikoina on tullut tutkimustuloksia siitä, ettei alhainen kolesterolitaso ole mitenkään edullista. Ja etenkin keski-ikäistyvillä ja hieman vanhemmilla korkeampi kolesteroli on ikää lisäävä tekijä. Lisäksi iso aika tuore meta-tutkimus on osoittanut, ettei statiinilääkitys vähennä sydän- ja veritautikuolemia. Miksi siis syödä lääkettä, joka ei auta, ja josta saa vain sivuoireita hankaloittamaan arkielämää tosi ilkeine sivuvaikutuksineen esim. lihasheikkouden muodossa.

Muistan ajan vajaa 10 vuotta sitten. Halusin mittauttaa kolesteroliarvot, mutta pelkäsin ihan sikana sitä, että jos minulla olisikin sydäntauti, josta kolesterolit kertoo. Kuukausien ajan pelkäsin mennä otattamaan ne kokeet. Niin hyvin meitä suomalaisia on kolesterolilla peloteltu.  Kananmunaa en uskaltanut syödä, kuin kenties kerran kuukaudessa yhden, koska se mediaviestien ja virallisten ruokasuositusten mukaan lisäsi kolesterolia. Munavoi oli ihan hirveä pelote. Sellaista ei "terveystietoinen" ihminen uskaltanut missään tapauksessa syödä, kuin lähes henkensä uhalla.Voi voi, miten pihalla sitä ihminen voikaan olla kaikessa mediatulvassa.


Äärimmäisen surullista on se, että ihmiset joutuu kokemaan suuret määrät lääkkeen lisä- ja sivuvaikutuksia ja vain siksi, että lääketehtaat pääsevät miljoonavoittoihin. Kolesteroli ja diabetes ovat lääketehtaiden nykyajan rahasammot. Valitettavasti.
Etenkin kakkosdiabeetikkojen olisi syytä herätä ja aloittaa omahoito vhh-ruokavaliolla, jolla pääsee melko tehokkaasti eroon lääkkeistä kokonaan verensokeriarvojen normalisoituessa. Lisäksi elämäntaso paranee selvästi, kun aiemmin tuttu väsymys väistyy. On se niin iso laatumuutos elämään, että kaikkien kakkosdiabeetikkojen olisi syytä kokeilla sitä. Lisäksi metabolisesta oireyhtymästä, käytännössä esidiabeteksesta kärsivä voi myös ottaa elämänsä omaan hallintaansa ja rukata ruokavalio sellaiseksi, jolla virkeys lisääntyy, verensokerit normalisoituu ja näiden myötävaikutuksella helpottuu myös painonhallinta.

Diabetes on äärimmäisen vakava sairaus. Antti Heikkilän mukaan voi pyyhkiä elämästä about 17 vuotta pois, jos tähän tautiin sairastuu, koska elintoiminnot ovat aivan sekaisin. Lisäksi elimistö alkaa ikäänkuin syödä itseään elintoimintojen hajotessa vähitellen.

Minun järkeeni ei mahdu se, ettei pyritä poistamaan tai parantamaan sairautta, vaan poistetaan vaan lääkkeillä oireita, kuten nykyisin tehdään. Diabetesliitto ei todellakaan aja diabeetikon asiaa, ainakaan kakkosten kohdalla. Lukee mitä tahansa Diabetesliiton tuottamaa artikkelia, siellä on yleensä aina jo jutun alkuvaiheessa juttua lääkityksestä, kun pitäisi olla painavaa asiaa vhh-ruokavaliosta, jolla saa taatusti paremmat paranemistulokset kuin lääkkeillä ikinä.Samalla välttyy lääkkeiden aiheuttamilta lisäkomplikaatioilta ja sivuoireilta. http://www.ruutu.fi/video?vt=audio&vid=73851 . Noin 10 minuutin jälkeen tulee tuota asiaa.

Aina sanotaan, että kakkosdiabeetikon tärkein hoitomuoto on laihdutus. Mutta milläs laihdutat, kun verensokerit ovat koholla ja aina on valtava väsymys. Insuliinin tuotanto on hektitissä lukemissa. Kun insuliinin saa rauhottumaan vhh-ruokavaliolla, ei varastohormonilla ole niin paljoa työtä ja paino putoaa. Kokeile vaikka, se ei maksa juuri mitään. Ainoastaan sen, että kyseenalaistaa vallalla olevat viralliset käsitykset, jotka eivät oikeasti pitkässä juoksussa toimi kunnolla. Toimimattomista virallisista suosituksista saadaankin sitten taas hyvä syy syyllistää diabeetikkoa, jonka verensokerit eivät normalisoidu ja taas saa nostaa lääkemäärää. Diabeetikko syyllistyy ja lääketehtaat lihoo. Jåå-å! Ihmeellistä on elämä.

Vielä muistiin se, että kansainväliset D-vitamiinien IU-määrät jaetaan 40:llä, niin saadaan suomalaiset mikrogrammamäärät. Jos vaikka lisäkseni joku muukin on tuota asiaa joskus miettinyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kommentistasi.