perjantai 9. joulukuuta 2011

Hei halooo!

Diabeteksen Käypä hoito-suositusta on päivitetty. Lukekaapa ihan ite. Diabetessuositus päivitetty

Lainaan sen tähän perään varmemmaksi vakuudeksi:


Diabetes-suositus päivitetty

07.12.2011 08:34
Diabeteksen ehkäisyssä elämäntavat ovat ensisijaisen tärkeitä. Olennaista on säännöllinen liikunta ja painonhallinta. Riskiryhmien seulonta diabeteksen varhaiseksi toteamiseksi on aiheen.
Diabeteksen diagnosoinnissa voi käyttää paastosokerin ja sokerirasituksen lisäksi myös HbA1c-arvoa. HbA1c-arvo yli 6,5 % (48 mmol/mol) oikeuttaa asettamaan diabetesdiagnoosin. Diabeteslääkkeistä suolistohormonien kautta vaikuttavien gliptiinien ja pistettävien inkretiinien käyttö on lisääntynyt niiden edullisen painovaikutuksen ja vähäisen hypoglykemian vaaran vuoksi. Sen sijaan glitatsonien käyttö on vähentynyt niihin liittyneiden haittojen vuoksi. Suosituksessa otetaan kantaa myös suositeltavaan ruokavalioon ja todetaan, että vähähiilihydraattisen ruokavalion ja kohtuullisesti rasvaa sisältävän ruokavalion teho painonhallinnassa eivät eroa toisistaan. Painonhallintaan on syytä suhtautua aktiivisesti ja tarvittaessa harkita myös lihavuusleikkausta.
.

Tuossa on muutamakin kohta, joka arveluttaa. Toki hyvääkin. Hyvää se, että Diabeteksen ehkäisyssä elämäntavat ovat ensisijaisen tärkeitä. Tuohon se hyvä sitten jääkin. Jännästi on myös ujutettu infon sekaan jo heti alkumetreillä lääkkeet, jotka auttavat.


Minusta kakkosdiabeetikolle pitäisi ehdottomasti ensin ja aivan ensimmäisenä aloittaa ruokavaliohoito. LCHF, joka todistetusti toimii. Laskee aika nopeasti kohonneet verensokerit normaalitasolle ja pääsee hyvin vähällä lääkityksellä, ellei kokonaan lääkkeistä eroon. Kuten esim. minä. Ainakin toistaiseksi. Verensokeritaso pitää saada laskemaan nopeasti normaalitasolle, jotta diabeetikko vältty karmeilta liitännäisvaikutuksilta, kuten sokeutumiselta, amputaatioilta, infarkteilta, munuaisvaurioilta jne. Tuossa jutussa selvästi myös mitätöidään LCHF:n edut tasapäistämällä erilaiset ruokavaliot. Se on niin monessa tutkimuksessa todettu, että LCHF eli karppaus tehoaa kaikkein nopeimmin. Nyt tuota yritetään mitätöidä. Miksiköhän? Eihän niitä diabeteslääkkeitä mene kaupaksi, jos ihmiset hoitavat sairauttaan ruokavaliolla ja sitä kautta pääsevät lääkkeistä eroon verensokeriarvojen normalisoituessa.


Minun käsityskykyyn ei mene se, ettei kaikkein tehokkain keino LCHF-ruokavalio saa sijaa kakkosdiabeteksen hoitomuotona, kun kuitenkin enenevässä määrin ovat ne ihmiset, jotka toinen toisensa perään kertovat LCHF-ruokavalion parantaneen terveysmarkkereita verikokeissa normaaliarvoihin saakka- Sen jälkeen on voinut jättää lääkkeet pois, kun niitä ei vaan enää tarvita.

Mihin ihmeeseen on hukattu oikeasti kakkosdiabetekseen toimiva ruokavalio? Se, joka todistetusti toimii? Sen voi jokainen kakkosdiabeetikko itse kokeilla. Taatusti terveys lisääntyy aivan verikokein mitattavin tuloksin, vaikka tämä Diabetesliitto yrittää väittää vastaan, minkä ehtii. Jos  siis olet kakkosdiabeetikko tai esidiabetesta sairastava. Kokeile! Nuo LCHF-ohjeet oikeasti toimivat, vaikka Diabetesliitto yrittää sitä jatkuvasti kammeta.

Nämä virallisia suosituksia laatineet eivät tiedä hölkäsen pölähtävää kakkosdiabeetikolle sopivasta ruokavaliosta, jota sentään on ns. testattu parin sadan vuoden ajan, lukuunottamatta tätä karmaisevaa harharetkeä viimeisen viidenkymmenen vuoden ajan

1 kommentti:

Lämmin kiitos kommentistasi.