sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Makroista

Katselin Protein Power-kirjasta Mike Eadesin antamia makro-ohjeita. Niitä voisi kokeilla. Joskus kokeilin ihan hyvällä menestyksellä, mutta sitten nuo taas unohtui jonnekin. Laitetaanpa siis muistiin jatkoa varten.
Tällöin kolmella aterialla proteiinit olisivat kroppani tietojen perusteella noin 30g/ateria ja rasva noin 48g.
Neljällä aterialla prode 22,5g/ateria ja rasva noin 36g/ateria.
Hiilarit olisivat noin 10-12g/ateria. Näin hiilarit pyörisivät jossain 30-40g tuntumassa. Mulle sopii ihan hyvin tuo 40g, joten joustetaan nyt siinä kohtaa vähän.

Noilla makroilla energiansaanti olisi noin 1825 kcal. Ihan jees.

 40hh   = 9E%
 90 prot = 20E%
145 r = 72E%

Energiaprosenteissa menee suht samaan, mitä esim. Annika Dahlqvist diabeetikoille suosittelee.

Sen verran muokkaan myös Eadesiin nähden, ettei mulla aamiaisella tule tuota hiilarimäärää. Esim. Antti Heikkilä suosittelee diabeetikoille hyvin niukkahiilarista aamiaista ja se sopii minulle tosi hyvin, hiilarit aamulla ovat yleensä enintään joku 5-6g. Hiilaria enemmän sitten iltaan. 

Tärkeätähän on se, että niin proteiinia kuin rasvaakin tulee tasaisesti joka aterialla. Esim. joku turkkilaisjogu marjoilla on mulle jo liian hiilaripitoinen ateria, jos tuo olisi pelkästään. Sama hässäkkä jälkiruokana menee jo ihan hyvin, jos ruoalla on jotain proteiinia tarjolla myös.

Eades on siis ihan samoilla linjoilla esim. Kiloklubin Patrik Borgin kanssa, joka myös sanoo, että jokaisella aterialla pitäisi nauttia myös proteiinia. Nyt tässä kohtaa himmailen vain tasoja omaan prodetarpeeseeni nähden. Painokilojen mukaan proteiinin määrä voisi olla minulla suurempikin, mutta koska en liiku paljoa ja rasvamassaa on paljon, pienempikin määrä riittää. Protein Powerissa prodentarve lasketaan rasvatonta massaa kohden ja minulla se oisi minimissään 65-79g. Pikkusen sentään siitä nostan ylemmäksi. Vieläkin on varaa vähän nostaa, mutta katsotaan nyt näillä hetki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kommentistasi.