maanantai 16. tammikuuta 2012

Liemistä lisää

Aina ei ole mahdollisuuksia, aikaa tai viitseliäisyyttä alkaa itse keitellä liemiä. Silloin kannattaa kokeilla Puljongin luonnollisesti valmistettuja liemiä. Nämä ovat valmistettu ilman lisäaineita ja ilman muita höttöjä. Laitoin linkin, että jos kuvien näkösiä tuotteita kaupasta löytyy, niitä voi huoletta käyttää.

Huomaan, että paljon väkeä on käynyt blogiani lukemassa. Kenties liemijutut oli sen verran ekstremeä, ettei kommentteja herunut. Osaksi siksikin tällainen vinkki niille, jotka haluavat syödä fiksusti ilman lisäaineita, mutta ilman sen suurempaa omaa vaivannäköä. Osa noista kastikkeista on sellaisia harkintaa kysyviä, jos noudattaa vähähiilarista ruokavaliota. Kuitenkin, jos valitsee max 5g/100g hiilaria sisältäviä tuotteita, ne ovat ihan karppisyötävää perusarjessa. Juhlassa voi tuostakin joustaa. Toisaalta, valkosipulissakin on paljon hiilareita, mutta harva sitä vetää sata tai useampi satagrammaa kerralla. Kenties uunivalkosipuleita ei kannata syödä montaa kerralla, jos noudattaa vhh:ta. Sama pätee näihin linkin kastikkeisiinkin.

Niin ja saa tänne kommentoidakin. :D

5 kommenttia:

 1. Hihii, juu luuliemi on extremeä kasvissyöjälle, mutta niin kyllä myös tuo 'juustohöylälliset' voita leipien päällä ;) ;)
  Kiitos Puljongin tuote-esittelystä. Sarjastahan löytyy sopivaa vegellekin!
  T: sorella

  VastaaPoista
 2. Niin oli ekstremeä munkin mielestä joskus aikaisemmin. Hui! Mutta jos hiilaria rajoittaa, jostain sitä energiaa pitää saada. Vaihtoehdot ovat rasva tai alkoholi. Prode ei ole energianlähde vaan rakennusaine. Voishan sitä tietty vetää viinaa rasvan sijaan William Bantingin suositusten mukaan. Muistaakseni ammoisina aikoina tuo brittiläinen hautausurakoitsija suositteli että kolmasosa energiasta tulisi alkoholista. Taisi sanoa että 30% vai oliko se 40% kaloreista pitäis nauttia alkoholina. Laiskuus iski, enkä viitsi nyt tarkistaa, mutta johonkin tuohon haarukkaan se meni. Jos kiinnostaa kandee kuukkeloida. KVG, sanois nuoriso. ;)

  Ammoinen muualla puhuttu punkku-homejuustodieetti on siis täysin toimiva tapaus. :D Paitsi että rasvanpoltto keskeytyy heti, kun maksan hommelit vaatii alkoholin polttamista. Alkoholin määrää kannattaa siis hetki miettiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, ai sullekin on tuttu tuo KVG!
   Punkku-homejuustopläjäys silloin tällöin on poikaa. Nyt ei käy, kun on tipaton tammikuu, joka ilmeisesti kestää helmikuun ekan viikonkin. Sitten punkkua maltilla terveysvaikutteisesti.
   Enpä ole tullut ajatelleeksi, että prode on rakennusaine eikä energianlähde. KKn pallukoissa on haasteellista, kun prodet ja rasvat ovat samassa pallerossa.
   sorella

   Poista
 3. Jaha! Sä olet alottanu kokonaan uuden blogin. Voinko mä odotella sulta karppiruokien reseptejäkin tänne. Mäkin oon joka toinen viikko karppaaja ja joka toinen viikko normiruuan syöjä. En tiedä kuinka terveellinen tuollainen ruokarytmi on, mutta mun on syötävä töissä pv-kodin ruokaa, joka on tänä päivänä mahdottoman hiilaripitoista.

  VastaaPoista
 4. Juu, alotin uuden blogin taannoin. Nyt vähän harmittaa, että kuoppasin sen edellisen, ihan kliks vaan ja sinne meni. Siellä oli muutama hyvä ohjekin.

  Nyt kun mulla on tuo tauti riesana, karppaus ei ole enää vapaaehtoista vaan pitää syödä vähähiilarisesti, jotta sokeriarvot pysyy normaalissa.

  Varmaan laitan jotain ruokaohjeitakin. Mulla ois takataskussa yks piirakkaohje, joka on suht vähähiilarinen ja hemmetin hyvänmakuinen pohjaltaankin. Katsotaan, kunhan saan sen tänne blogiin tällättyä.

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi.