tiistai 24. syyskuuta 2013

Meetvurstikeikaus

Kävin taannoin kylässä kaverillani. Oli tehnyt ihan älyttömän hyvää "voileipäkakkua" ja kysyin, mistä oli tollasen keksinyt. Sanoi napanneensa ohjeen Kinuskikissalta.

Eipä muuta kuin tuumasta toimeen meilläkin. Perjantaina työpäivän jälkeen kävin kaupassa ostamassa tarvikkeet. Leipää tässä keikauksessa on niin vähän, ettei tee hirveetä verensokerinousua. Ja jos on tositosiherkkä leivälle, sitten jättää vain sen alimmaisen leipäkerroksen syömättä.

Ensin siis irtopohjavuokaan laitoin voipaperin, kun kelmua ei ollut kotona. Oli pahus päässyt loppumaan. Voitelin vuoan reunukset. Sitten koristeet pohjalle, kirsikkatomaatteja, viinirypäleitä ja muutama oliivi sekä silputtua ruohosipulia.

Sitten täytteen valmisteluun.

4 dl kuohukermaa notkeaksi vaahdoksi
4 liivatelehteä likoamaan
2 prk Cantadou piparjuurituorejuustoa
350g paketti meetvurstia pilkottuna
1 suippopaprikaa pienittynä
1½ dl sinappikurkkusalaattia  - musta riittäis kyllä ihan desikin, ettei maku puske liiaksi läpi.
pari nippua ruohosipulia pilkottuna sekaan.

Lisäksi:
Uotilan maalaisruislimppua jokunen viipale
vähän maitoa kostutukseen

Liivatteet sitten tilkkaa kuuma vettä sulamaan ja sulanut liivate-vesi-zydeemi kannattaa kaataa cantadoun päälle, niin tuorejuustokin notkeutuu siinä samalla.  Kaikki ainekset sitten vaan sekaisin ja kumotaan kakkuvuokaan.

Viimeiseks kostutetaan muutama Uotilan maalaisruislippupalasta maidossa ja isketään vuokaan päällimmäiseksi. Zydeemin päälle esim. foliota ja jääkaappiin muutamaks tunniks. Me syötiin ekat palaset miehen kanssa jo perjantaina illalla maistiaisiksi, mutta lauantaina oli parempaa, kun maut olivat ehtineet tasaantua.

Tässä mun versioni:

3 kommenttia:

  1. Komean näköinen keikaus, varmasti myös herkullista. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos ssiiri. Oli kyllä herkullista kerrassaan ja ihan älyttömän helppo tehdä.

    VastaaPoista
  3. Täytynee tähän lisätä näin pidemmän ajan kuluttua, että nykyisin tekisin tuon keikauskakun hiukan toisenlaisista aineksista.
    Tekisin itse siemenleivän, vaikka ei se Uotilakaan ihan paha oo. Ja maidon sijaan makeuttamatonta mantelimaitoa.
    Ja ehdottomasti meetvursti pois. Se on niin käsiteltyä. Eli luonnollisempaan suuntaan menisin tuon kakun kanssa.
    Pitääkin tuosta väsätä tässä lähiaikona uusi versio.

    VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi.