maanantai 30. huhtikuuta 2012

Miten onnellinen olenkaan

Syvä ilo ja kiitollisuus tulee mieleen ihan näin vappuaattona, kun huomasin tämän kirjoituksen . Syvä ilo siitä, että tajusin hyvin varhain jotain hyvin olennaista diabetekseni hoidosta. Tovin se kesti, kun piti kahlata paljon, paljon, paallljooon tietoa läpi. Syvä kiitollisuus taas siitä syystä, että asiaa tietävät valottavat näin selkeästi hyvin olennaisia asioita.

Miten iloinen olenkaan siitä, että aloin ajatella omilla aivoilla ja hakea vanhakantaista diabeteksen hoidon ruokavaliota lääkehoitojen sijaan.  Ihan hirvittää ajatella, että olisin mennyt niin kuin suositellaan ja metforminin lisäksi olisi tullut nuo januviat sun muut. Hirveää ajatellakin, että lääkkeistä johtuen tulisi uusia ongelmia. Näinhän se taitaa kuitenkin nykypäivänä mennä.

Nostan näin vappuaattona itselleni kuoharit ja syystä. Olen kakkostyypin diabeetikko, jolla verensokerit ovat tätä nykyä normaaliviitteissä ja arvatkaapa miten. Ihan ruokavaliolla. Kiitos kaikille niille lukemattomille ihmisille, joista olen saanut blogosfäärissä ja muualla lukea ja ottaa oppia. Samalla syvän ilon ja kiitollisuuden keskellä mieltä kaihertaa ne kaikki ihmiset, jotka noita januvioita sun muita lääkkeitä vetävät. Siinä saattaa kaikkien muiden diabetekseen liitettyjen liitännäissairausten lisäksi vielä haimakin poksahtaa. Ei kiva ei.  Jospa edes muutama saisi samanlaisen ajatuksen siitä, että kakkostyypin diabetesta voi hoitaa erittäin menestyksekkäästi ruokavalion keinoin. Käytännössä nykykielellä LCHF:lla. Ruotsissa ja Norjassa ollaan vaan NIIN meitä suomenmaata edellä noissa asioissa. Vai pitäisikö ihan todeta, että onneksi em. maissa ollaan terveellä tavalla jäljessä meidän oman maamme ruokasuosituksia.

1 kommentti:

 1. Sinun paranemistarinasi soisi monen kuulevan. Luulenpa, että suurin kynnys ruokavalion muuttamiseen tulee juuri virallisen lääketieteen taholta. Terveyskeskuksesta työnnetään reseptiä kouraan ja jos potilas vihjaiseekin ajatuksistaan kokeilla VHH-dieettiä, tulee ankaraa noottia. "Lautasmallia tulee seurata/Lopeta tuollainen hourailu!"

  Luin juuri Robert Atkinsin kirjan, jossa eräs VHH-ruokavaliolla parantunut potilas kertoi oman tarinansa. Hänellä oli myös korkeat verenpaineet, verensokerit ihan pielessä, diabetes, ylipainoa jne, sekä lääkkeet jokaiseen vaivaan. Hän oli jo "toinen jalka haudassa", kunnes kuuli VHH-ruokavalion parantavasta vaikutuksesta. Hän siirtyi (kasvissyönti-vakaumuksestaan huolimatta!) noudattamaan Atkinsin oppeja, ainoana oljenkortenaan. Ei liene lainkaan yllättävää (teille, jotka itse olette huomanneet muutokset itsessänne ja meille, jotka aiheeseen olemme perehtyneet): Hän parani muutamassa viikossa kaikista oireistaan. Ensin lääkärit toruivat rajuja muutoksia, mutta kun terveysvaikutukset huomattiin, lääkäri sanoi: "Mitä ikinä teetkään, jatka sitä, koska se toimii!" :D

  VHH toimii, siitä ei ole epäilystäkään. Se ei toimi vain painonpudotuksessa, ehei. Ruokavalion vaikutukset ulottuvat nykytietämyksen mukaan yli 250 autoimmuunisairauteen aknesta psoriasikseen, syöpiin, mielenterveysongelmiin, rasvamaksaan, dementiaan ja allergioihin asti. VHH-ruokavaliota on syytä kokeilla, jos mitä tahansa oireita ilmenee aina kroonisesta väsymyksestä lähtien.

  Jaan sinun turhutumisesi tässä asiassa. Voi kun kaikki 2. tyypin diabeetikot, ylipainon kanssa kamppailevat ja muista autoimmuunisairauksista kärsivät ihmiset saisi edes kokeilemaan karppausta, edes viikon verran, niin että huomaisivat uudestaan, mitä on voida hyvin ! Toivoa sopii, että lääärikunnassa alettaisiin pikku hiljaa valistua ja siirtyä edistämään terveyttä rahavirtojen sijaan.

  Mukavaa ja oikein skumppaista vappua sinulle! =)

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi.