sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Kevättuulahduksia

Syyskuun loppupuolella päätin blogaukseni seuraavasti:
" Terveeks!  Se on aika iso juttu, ainakin sen jälkeen kun ei olekaan enää terve.  Ja Tuoreeks kans. Noo, tällainen viidenkymmenen virstaanpylvän ohittanut ei enää niin tuore ole, mutta se terveysjuttu on tosi kova sana. Ei tää ihan paskemmin oo mennyt tää aika. Vaikka se omenamaha edelleen kaipaa kutistamista, mutta nyt on semmonen sisäinen rauha tohonkin hommeliin. Asia kerrallaan."

Tuon kirjoittamisesta on hieman reilu puoli vuotta aikaa. Sittemmin on tapahtunut melkoisesti. Ei sillä tavalla alkuun ajatellen kovin ihmeellistä, mutta kun tarkastelee jälkikäteen, tapahtui valtava muutos - ja parempaan suuntaan.

Jo lähes kolme vuotta sitten luin tarkemmin Tolosen ja Raasteen tekemän Hyvän diabeteshoidon oppaan sekä Antti Heikkilän lisäravinnesuosituksia kakkostyypin diabeetikoille. Silloin minäkin hommasin joitakin ravintolisiä ja käytinkin säännöllisesti pari vuotta saamatta ihan hirveän suuria hyötyjä. Iloinen olin toki verensokeritasojen normalisoitumisesta ruokavaliolla.

Joskus muutama kuukausi sitten aloin etsiä hyvää Q10-valmistetta, jota ei silloin käyttämissäni ravintolisissä ollut. Löysin aivan uuden ravintolisäsarjan joita nyt nyt tilaan. Käytössäni on Optimaalisetti stevialla, kuonanpoistoon Herbaslim Tea sekä ProShape Aminot sekä sydänduo. Nestemäisessä muodossa imeytyvät paljon paremmin kuin kapseli- tai pillerimuotoisina.

Ja avot, kun alkoi tapahtua. Olin jo mielessäni vähän ajatellut, että lihavana taidan pysyä, vaikka sainkin verensokerit normalisoitua. Antti Heikkilä kirjassaan sanoo, että osa 50v+ naisista on sellaisia, ettei paino vaan putoa, vaikka ruokavalio onkin vähähiilarinen. Kuuluin tähän ryhmään ja olin oikeastaan aika kateellinenkin niille, joilla paino putosi vhh-ruokavaliolla hyvää tahtia.

Kuulin myös eräältä ravintoterapeutilta 28pv cellreset -terveysohjelmasta .  Päätin, että tuotahan minä kokeilen. Mitään en siinä häviä. Jos ei mulla toimi, jatkan samaa vanhaa rataa ja olen vaikka sitten lopun ikääni ylipainoinen omenamahainen. Mutta jos,  jos..... jos se vaikka toimisikin. Ravintoterapeutti kertoi mihin homma perustuu. Siihen, että puhdistetaan insuliinireseptorien päät, ohjelmalla myös hormonitoiminta ja aineenvaihdunta normalisoituu. Nyt olen vienyt kerran tuon 28 päivän ohjelman läpi ja olen tänään tasan -10kg kevyempi kuin uudenvuoden päivänä ja kaikenkaikkiaan -17kg kevyempi.  Myös siippani halusi tehdä saman ohjelman, vaikka hänellä ei paljon pudotettavaa olekaan. Häneltäkin putosi useita kiloja (-7kg) painoa sekä sanoi, että liikunnat sujuu huomattavasti aikaisempaa paremmin ja suorituskyky liikunnan aikana parani merkittävästi.

Innostuin valtavasti tuosta ohjelmasta ja sen toimivuudesta ja nyt on jo monta läheistä ja kavereita sekä heidän kavereitaan, jotka tekevät samaa ohjelmaa. Ovat saaneet paljon apua esim. allergioihin, mahavaivoihin, nivelkipuihin, fibromyalgiaan, närästykseen, kilpirauhasen vajaatoimintaan jne. jne.
Ohjelmalla keho saa lisää potkua tervehdyttää itseään ja siksi oireisto vähenee selvästi, kun ravinnetasot kehossa paranee, kuonat lähtee sekä hormonitoiminta normalisoituu.

Ohjelman perustana on puhdas, lisäaineeton perusruoka, eli ruoka tehdään sitten itse alusta loppuun saakka. Mutta niinhän tein jo aikaisemminkin. Syömme neljä kertaa päivässä ja puhdistusohjelman tukena on aiemmin mainitsemani ravintolisät, joista innostuin niin kovasti, että päätin rekisteröityä asiakastilaajaksi, jotta saa ne tuotteet verkkokauppahintoja halvemmalla.

Tiedä, mihin tästä vielä mennään. Nyt on sellainen kutina, että normaalipainoon saakka pääsen, ajasta ei ole tietoa, mutta vakaan varmasti se on suunta. Eilen kuulin, että ohjelman voi joutua tekemään useamman kerran, jos on ollut monia tai vakavia perussairauksia. Elimistössä on vuosikausien kuonat kerääntyneinä sekä isoja ravinnevajeita.

Mielenkiintoista elämänvaihetta elän ja innolla odotan vielä nykyistä parempaa terveyttä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kommentistasi.